la foto 1 Les Cases de Joventut són associacions juvenils que reivindiquen la gestió del temps lliure juvenil per part dels propis joves. Defensen ser elles, els propis joves, els qui gestionen els serveis de joventut dels nostres pobles. Des de fa algun temps les Cases de Joves han d’afrontar, com tota la resta d’associacions, unes obligacions legals que cada dia són més severes i més difícils de costejar.

El passat dijous 2 d’abril representants joves de Betxí, Benicàssim, Castelló de la Plana i Alqueries, rubricaren oficialment els estatuts de la nova associació provincial de Cases de Joventut, en la que aglutinaran a les diferents associacions juvenils, grups estables, Cases i Casals de la província que vulguen formar part.

El president de la nova Associació, i representant de la delegació La Maranya ens explica: «Pensem que cal ser més grans. No volem seguir treballant sols, i per això ens juntem amb les altres Cases de Joventut. Volem una gran associació que facilite que totes les joves estiguen organitzades i que les nostres reivindicacions i el nostre treball siguen més efectius. No és temps de fundar entitats, sinó de fundir-les. Volem que en els propers anys, les administracions de Castelló reconeguen que podem assumir responsabilitats».

Clara Escobedo, representant de l’Espurna de Betxí ho explica així: «Les obligacions legals actuals són moltíssimes, i ens resulta difícil poder pagar els gestors per a les assegurances, impost de societats, comptabilitat, llei de voluntariat, contractes de monitors… calen molts esforços per complir amb la llei, i estem d’acord en fer-ho».

Per la seva banda, Aitana Coderch que amb 17 anys és la membre més jove de la Junta Directiva, continua «Som responsables, i volem fer les coses bé. La nostra Casa de Joventut té molts anys d’història, i ara ens fem més grans, estem molt contents!».

La proposta és molt sensata: una associació per a tots, amb diferents delegacions als pobles, que ajudarà als joves a cobrir les obligacions legals de manera mancomunada i per tant, estalviant diners. També facilitarà que les activitats i les accions conjuntes siguen millors.

La nova associació té més de 300 joves associats, i els representants legals són membres de les diferents Cases de Joventut. Un autèntic exercici de democràcia. Estos són els joves del present.

la foto 2