SAMSUNG CAMERA PICTURESMés de 60 joves acampats i més de 100 assistents a les activitats (obertes al públic) de tota la Comunitat s’han reunit a Benicàssim per a participar a la trobada “Pren la teua ciutat 2015”. Durant dos dies la seu de la Casa de Joventut La Maranya ha sigut el punt de trobada en el que els joves han participat en diferents activitats. La Trobada ha sigut organitzada per la Federació Valenciana de Cases de Joventut i ha reunit a joves de Cases i Casals, associacions juvenils i grups estables de municipis com Xirivella, Aldaia, Manises, Quart de Poblet, Mislata, Betxí, Alqueries, Borriana, Vila-real, Castelló i Benicàssim.

El matí de dijous a partir de les 11h, amb la recepció dels participants, es va gaudir d’un dinar a la Plaça dels Dolors. Per la vesprada vam gaudir de tornejos esportius de handbol i futbol, del III Jocathlon de jocs d’estratègia i del III Masterchef organitzat per la Casa Joventut La Maranya.

El divendres de matí la plaça va ser ocupada per una Olimpiada Popular, que es va rematar amb la gravació d’un Lip Dub,  i per la vesprada els joves van gaudir d’un excel·lent Taller de musica negra i vinil «Alternatives a la Música Comercial».

El moment més emocionant va ser la presentació de les exposicions en col·laboració amb Movimiento contra la Intolerancia, el Col·lectiu Lambda i la Federació d’associacions de Solidaritat amb el poble Saharaui, on destacà la presència de Lala Hussein, una jove saharaui de 17 anys, que estudia a Benicàssim, i què explicà de primera mà com viuen els joves als campaments.

Per la nit, i gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Benicàssim, poguerem gaudir dels concerts de «El Vargas», Nash, Los moniatos i DJ Boix &Breakloop.

En resum dos jornades fantàstiques, ben repletes d’activitats, i en les que cal destacar el respecte a l’entorn local i la capacitat d’organització dels grups de joves, que han cuinat, netejat i organitzat totes les activitats fantàsticament bé.

Les Cases de Joventut són associacions de joves que fan voluntariat als seus municipis organitzant activitats de temps lliure per a la resta de joventut del poble. Les Cases de Joventut treballen educació contra el racisme, respecte a les diferents inclinacions sexuals de la joventut, la prevenció del consum de drogues i la participació dels joves a la societat ajudant-los a organitzar activitats de temps lliure ells mateixos.

Les Cases de joventut, sota el lema “ELS JOVES NO PASSEM” reclamen un tracte igualitari per part de les administracions públiques, que molt sovint silencien i ataquen les activitats musicals, culturals i artístiques dels joves dels nostres pobles en detriment de les activitats comercials i d’ànim de lucre privat que fomenta la pròpia administració local.

 

podeu veure més fotos de l’activitat a l’esdeveniment del facebook:

FOTOS DEL PREN LA TEUA CIUTAT 2015