«Eines d’educació en la participació» és el nou curs formatiu de la FVCJ, orientat a personal tècnic, professionals de joventut i participació i a activistes. Des de la FVCJ considerem que les persones del nostre cos de voluntariat han de ser incloses al Pla Formatiu de l’entitat i per això coordinem els dos plans formatius: La mateixa activitat de voluntariat amb la de l’entitat.

Per això a aquesta formació hem ajuntat activistes amb persones que estan fent voluntariat o pràctiques amb nosaltres i adolescents responsables de centre juvenil, per a tindre un punt de partida sobre les seues realitats i poder començar a treballar aquestes de manera contínua als seminaris que cada grup d’acció fa als seus àmbits d’actuació com són els esplais o el treball concret amb joves i adolescents des dels centres juvenils.

Dins de l’oferta formativa de l’entitat no sols prenen rellevància les formacions puntuals i especialitzades, sinó que hi ha altres moments de formació continua al llarg del curs. Aquests espais de trobada, els seminaris, es duen a terme una vegada al mes en totes les unitats d’acció de l’entitat i resulten molt interessants perquè permeten acompanyar als equips professionals i voluntàries en reunions de treball conjunt, on replantejar les nostres intervencions i adequar-les a la realitat actual que està en constant canvi.

Des de la FVCJ i tenim com a repte adaptar aquestes formacions a la realitat de les nostres professionals, activistes i voluntàries, i per aquest motiu estem començant a plantejar la realització un sondeig per a detectar les necessitats, mancances i demandes i poder treballar sobre aquestes amb l’objectiu de fer el nostre treball més especialitzat.