Riu Sènia a Castelló

De recent constitució, el CJ Av. València inicia la seua marxa a Castelló al setembre de 2020 amb el propòsit de ser un referent en el barri d’oci alternatiu i saludable per a la joventut durant el període de curs escolar. El barri té l’institut Matilde Salvador, l’IES Porcar I l’IES Vicent Castell molt a prop entre ells i del propi Centre.
Aquest espai naix fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Castelló i la FCJCV per a posar en marxa alternatives d’oci a la gent adolescent, estimular l’associacionisme entre l’alumnat dels 3 instituts.
La metodologia educativa treballa la competència emprenedora, aplicant el marc ENTRECOMP europeu.
En una primera etapa amb Joan com a animador, i en una segona amb Paula, aquest centre ha despegat com a referent associatiu juvenil al barri.
Tant és així, que podria dir-se que és el centre de continuitat de La Maranya (Benicàssim) a la ciutat de Castelló.
Al setembre de 2023 la regidoria de Participació decideix abandonar la col·laboració amb la FCJCV, i això aboca als 4 centres a un debat intern.
Aquest Centre i totes les seues activitats, igual que la resta dels centres a Castelló de la Plana, es sostenia amb el finançament de l’Ajuntament via conveni.
A diferència de la resta de Centres, que la FCJCV no ha tingut capacitat per sostindre després de perdre el recolzment econòmic municipal, els i les membres del Centre Riu Sènia decideixen al novembre de 2023 sostindre la seua activitat mitjançant un sistema d’aportacions econòmiques solidàries. La FCJCV decideix recolzar aquesta iniciativa per fer viable inicialment la proposta.
A partir de Gener de 2024 el Centre Riu Sènia inicia una nova etapa com a Centre Cívic d’Iniciatives Juvenils.
Molta força!

AdreçaCarrer Riu Sénia, 1 baix. 12005, CastellóXarxes@cj_avenidavalencia

Vols saber més sobre els nostres serveis?

Consulta les REPLENAR AMB EL QUE DECIDIM

Descobreix
Mapa
Adreça

C/ José Luís Lazkanoiturburu Korkostegi nº 14
46940 Manises
València

Contacte

info@casesdejoves.org
+34 961144415

Entitat observadora