La Maranya a Benicàssim

La Maranya ha sigut la Casa de Joventut de Benicàssim. En realitat és la segona, perquè primer va existir durant anys la CJ Quelcom (1996-2008), allotjada al Casal Jove municipal. La Casa de Joventut La Maranya va ser fundada l’any 2011 per una nova fornada de grups estables (Estem Vius Teatre, 4 Gats d’oci nocturn, l’esplai cataflai i Humanos i Casas de jocs d’estratègia i rol). Va crèixer ràpid i va ser la primera Casa de Joventut de la història de la Federació que va ser capaç de llogar el seu propi local per convertir-lo en un projecte educatiu de temps lliure. Ha estat sostinguda en gran part per les famílies de la primera formada de joves del projecte, i moltes de les pròpies joves que ara ja són adultes. Es tracta d’un projecte d’indubtable solidaritat intergeneracional, vocació pública i semblant al model europeu de Youth Clubs, com les Maisons de Jeunes franceses o les Jugenheim alemanyes. En el seu moment més àlgid, ha tingut més de 100 persones associades finançant l’estructura amb la seua quota. Respecte al funcionament ha sigut idèntica a la resta de Centres: es posà prioritat al projecte educatiu amb adolescents, i tenia una figura d’animació professional. El local allotjava també altres grups estables o associacions, com un grup de Consum Responsable, un Grup de Batucada, o altres propostes locals que arribaven al local, i que el convertiren durant la seva existència, en el paraigües del teixit associatiu que no tenia espais públics on treballar.
En aquest cas, La Maranya ha funcionat sense la col·laboració ni el reconeixement de l’Ajuntament de Benicàssim.
Actualment es troba tancada desde l’any 2022, perquè no s’ha pogut donar continuitat als lloguers dels locals on s’ubicava.
La Maranya ha sigut una experiència interessant a partir de la qual han aparegut diversos Centres Juvenils a la ciutat de Castelló a partir de 2019.


AdreçaCarrer dels Dolors, 42 12560 Benicàssim (Castelló)Xarxes@lamaranyawebhttp://www.lamaranya.org

Vols saber més sobre els nostres serveis?

Consulta les REPLENAR AMB EL QUE DECIDIM

Descobreix
Mapa
Adreça

C/ José Luís Lazkanoiturburu Korkostegi nº 14
46940 Manises
València

Contacte

info@casesdejoves.org
+34 961144415

Entitat observadora