Amb motiu del Dia Contra la Pobresa, aquest any les Cases de Joventut de la Federació Valenciana s’han sumat en una acció conjunta a la Setmana d’Acció Estatal de la Campanya “Pobresa Zero”, amb el lema “No deixem ningú enrere”.

El passat divendres 14 d’octubre, 92 joves de 8 Cases de Joventut de la Comunitat Valenciana (C.J. de Paiporta, C.J. de Vilarmarxant, C.J. d’Almassora, C.J. L’Espurna de Betxí, C.J. La Maranya de Benicàssim, C.J. Barranquet i C.J. La Cebollera de Quart de Poblet i Casal SOS de Les Alqueries) van realitzar l’activitat conjunta “Joves contra la pobresa: que ningú es quede enrere”, en la qual es van realitzar dinàmiques per comprendre la pobresa i la desigualtat al món, es van treballar els Objectius de Desenvolupament del Mil·leni i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, es va realitzar un decàleg d’acció juvenil, i es va gravar un vídeo musical amb la cançó de hip hop “Pobreza Cero”, de Psicoloko.

Amb aquesta iniciativa, els i les joves de les Cases de Joventut han prés consciència de la situació de desigualtat que viuen moltes persones al món, segons les circumstàncies del seu lloc de naixement, i han adquirit un major compromís per actuar al respecte i aconseguir un món més just i solidari.

Així mateix, s’ha posat en evidència que per a avançar en la igualtat mundial, és necessària una vertadera justícia fiscal.

Joves i responsables de les Cases de Joventut declarem la nostra voluntat i compromís de contribuir amb les nostres accions quotidianes a millorar el món en què vivim, fins que totes les persones d’aquest món, amb independència del seu lloc de naixement, tinguen una vida digna.

Front a la pobresa, justícia fiscal! Que ningú es quede enrere!