El passat dijous 22 de desembre a les 18h es va realitzar la Presentació de l’estudi de participació juvenil en Vilamarxant fet junt amb l’Ajuntament del municipi. La presentació es va dur a terme en la Casa de la Cultura del municipi i va comptar amb la presència de 10 joves socis/es de la Casa de Joventut de Vilamarxant i joves representants del secretariat de FVCJ, que van ser els encarregats de dirigir l’acte.

L’estudi pretén ser una imatge del que són els joves que estudien a Vilamarxant. Aquesta fotografia fixa feta periòdicament permetrà valorar l’impacte de l’acció del treball que es realitza als projectes de participació juvenil de manera objectiva i quantitativa.

S’han realitzat 477 enquestes als alumnes de l’IES Les Rodanes i el col·legi San Francisco de Vilamarxant de 1r d’ESO a 2n de batxillerat i FPB, alumnes d’entre 12 i 17 anys. L’estudi consta d’11 preguntes i es divideix en dues parts bàsiques, una primera que aconsegueix informació sobre l’organització i la qualitat del temps lliure del jove i una segona que recull detalls sobre els valors i el compromís social d’aquest.