IMG_5272Avuí comença Entrecases 2015 a Morella. Entrecases és el campament urbà que organitza tots els anys la Federació de Cases de Joventut del País Valencià. Enguany la Federació celebra 21 anys d’existència amb el lema «Organitzades, lliures i creatives».

Tretze voluntaris, deu dies i trenta adolescents treballaran la creativitat i els valors mitjançant l’art plàstic, la poesia, el contacte amb la natura i la història de la zona entre altres. Una de les característiques més important de l’Entrecases és que mentre es fa tot això, els joves aprenen a organitzar-se junts per a resoldre totes les seues necessitats treballant en equip. Des de la neteja, fins als menjars, passant per l’organització de les activitats: tot ho fan ells de manera autònoma.

Participen joves dels municipis de Quart de Poblet, Manises, Paterna, Benicàssim, Castelló, Betxí, Alqueries, Nules i Vilafranca.

El dilluns 3 d’agost farem una vetllada poètica dins de la programació de la setmana de joventut de Morella, i el dimarts 4 d’agost participarem de la visita al Castell. El dissabte 8 farem també l’excursió programada dins de la mateixa setmana jove del poble. Els dies 5 i 6 d’agost farem una mostra de quadres pintats en un dels tallers, a la recepció de la piscina del municipi.

Entrecases reivindica el paper dels joves a la nostra societat i als nostres pobles, i la importància de que se’ls done espais per decidir ells mateixos allò que volen fer, i recursos per a fer-ho.

Aquesta colònia urbana no seria possible sense la col·laboració dels ajuntaments de Quart de Poblet i Morella.