Els i les joves de la Casa de Joventut de Vilamarxant reben a Salamanca el seu premi com a finalistes del 1º Concurs de Curtmetratges sobre Igualtat de l’Institut de Recerques Científiques i Ecològiques (INICE).

El grup de teatre, compost per 10 joves de la Casa de Joventut de Vilamarxant, ha viatjat a Salamanca del 12 al 14 de maig per a rebre el primer reconeixement de la seua activitat en l’àmbit nacional, com a finalista de l’I Concurs de Curtmetratges sobre la Igualtat, que concedeix l’Institut de Recerques Científiques i Ecològiques (INICE) en col·laboració amb el Consell de Joventut de Castella i Lleó

Durant la gala de lliurament de premis, el curtmetratge de la Casa de Joventut de Vilamarxant, “L’última llàgrima de Laura”, va tornar a reproduir-se para tots i totes els assistents. Durant les projeccions, tots els presents van poder constatar la gran diversitat de situacions quotidianes en les quals es precisen canvis importants per a aconseguir la igualtat d’oportunitats entre tots dos sexes.

A més a més, els i les joves de Vilamarxant han sigut rebuts per l’Ajuntament del municipi de Salamanca de Peñaranda de Bracamonte, on l’equip de govern local els va donar l’enhorabona en persona i els va animar a seguir contribuint activament a aquesta meta social que és de tots, però sobretot de les i els joves.

D’aquesta forma, els i les joves del grup de teatre pogueren gaudir d’una visita a la ciutat a través d’una ruta turística organitzada per l’Oficina Municipal de Turisme. La Casa de Joventut també va tindre temps de visitar Àvila, lloc en el qual van realitzar, a més de l’obligada visita cultural, una sessió d’avaluació de l’experiència, posant ja en l’agenda de la Casa futurs projectes que reafirmen el compromís social de les i els joves de Vilamarxant.