NOVA EDICIÓ DEL CURS «COM TREBALLAR AMB ADOLESCENTS» A CASTELLÓ

El curs «Com treballar amb adolescents en l’oci i temps lliure» torna, en aquesta ocasió, a Castelló. La formació, impartida per l’Escola de Cases, té una duració de 20 hr i es realitzarà els dies 14 i 21 de desembre de 09.00 a 14.00 i de 15.00 a 20.00 en l’Associació de Veïns del Raval Universitari. Aquest curs està orientat a professionals de joventut, des de tècnics/as a monitors/as que treballen amb adolescència en centres d’oci educatiu, associacions i altres recursos.

Per a realitzar la formació fa falta inscriure’s en www.casesdejoves.org o en escoladecases@gmail.com

 

S’OBRI LA BORSA DE TREBALL PER A CASTELLÓ

VOLS TREBALLAR AMB ADOLESCENTS ?

 

Salari 1200€ bruts mensuals per a jornada completa, o part proporcional en cas de contractació parcial PER A LA PROVÍNCIA DE CASTELLÓ.

Es busquen persones titulades en ensenyament mitjà (batxillerat superior, graus superiors, etc.) o ensenyament superior, i IMPRESCINDIBLE títol de Monitor/a d’Activitats en el Temps Lliure (MAT, MTL o equivalent), Director/a d’activitats en el Temps Lliure (AJ, DAT o equivalent) o TASOCT.

Tens “ganxo” per treballar amb adolescents i/o joves?
Busquem a professionals amb capacitat d’escolta, anàlisi i síntesi, que sàpiguen treballar amb grups, amb capacitat d’adquirir compromisos socials i  que siguen organitzades.
Es valorarà coneixements d’anglès, i qualsevol altra qualitat o coneixements d’activitats útils per a treballar amb persones joves.

Les persones pre-seleccionades hauran de passar un procés de formació (DIES 14 I 21 DE DESEMBRE, A CASTELLÓ)

Cal enviar el currículum a personal@casesdejoves.org

Data límit per a enviar els currículums: 9 DE DESEMBRE DE 2019

LA FEDERACIÓ DE CASES DE JOVENTUT DE LA CV RECULL EL RECONEIXEMENT DE BONES PRÀCTIQUES DEL PROGRAMA «OCI EDUCATIU I PARTICIPACIÓ EN CENTRES JUVENILS».

El president de la Federació Valenciana de Casas de Joventut, Noel Tomás Benítez, va recollir el reconeixement a les Bones Pràctiques pel programa «Oci educatiu i participació en centres juvenils» que atorga l’IVAJ així com el llibret on apareixen recollides les bones pràctiques en joventut de 2018.

El lliurament d’esments es va donar lloc en la I Trobada Estatal de Professionals de Joventut els passats 16 i 17 de febrer en la residència universitària La Florida, a Alacant. Aquesta trobada va estar organitzada per l’Associació de Professionals de Joventut de la CV i va ser un punt de trobada per reunir tècnics/es i professionals de l’àmbit de joventut i participació de tot el territori nacional.

FORMACIÓ COM TREBALLAR AMB ADOLESCENTS AL TEMPS LLIURE EN MANISES


T’agradaria formar-te en com treballar amb adolescents al temps lliure?

Data i horaris: 16,23,30 de març i 6 i 13 d’abril de 2019.

Lloc: Fundació Movimiento Ciudadano, C/José Luis Lazkanoiturburu, 14. Manises, València.

Inscripció: casesdejoves.org

Més info.: 961 144 415

El programa «Oci educatiu i participació en centres juvenils» obté la distinció de Bones Pràctiques atorgat per l’IVAJ.

L’IVAJ ha posat en marxa un procediment de reconeixement d’aquelles intervencions amb joves que puguen ser mereixedores d’especial valor i que puguen servir com a referència per a dissenyar i dur a terme noves actuacions.En aquesta convocatoria participaven entitats del sector públic institucional, i entitats privades sense ànim de lucre, que desenvolupen el seu projecte d’intervenció amb joves en l’àmbit de la Comunitat Valenciana i que estiguen guiades per professionals de joventut.

En aquesta ocasió, el programa ‘Oci educatiu i participació en centres juvenils’ de la Federació de Cases de Joventut es considera un bon treball que conjunta dos aspectes rellevants en matèria de joventut: L’educació a través de l’oci i temps lliure i la participació juvenil.

El resultat de la consideració serà la publicació d’un Catàleg de Bones Pràctiques d’Intervenció amb Joves, que reflectirà les millors experiències i que s’anirà ampliant cada any amb noves aportacions.

LES CASES DE JOVENTUT DE QUART DE POBLET TANQUEN AMB LA PARTICIPACIÓ EN LA FIRETA DE NADAL 2018.

Els dies 27 i 28 de desembre va tindre lloc la Fireta de Nadal de Quart de Poblet on van participar la Casa de Juventut Barranquet i la Casa de Joventut La Cebollera junt amb nombroses associacions del municipi.

Un any més el treball en valors i la participació per part dels i les joves es va veure reflectit en forma de tallers creats, coordinats i duts a terme per més de 30 adolescents dels centres. En aquesta ocasió les participants de la Fireta van poder fer un “dau del temps lliure”, per poder jugar a casa i regalar temps als seus essers vollguts aquests nadals, una gymkana on superar proves divertides i un joc matemàtic amb materials reutilitzats als quals sels va donar una segona vida molt original.

A més les joves van estar dinamitzant l’escenari amb un taller de DJ on van “punxar” música lliure de lletres sexistes i masclistes, que també es van poder demanar mitjançant de la xarxa social Instragram.

Finalitzada aquesta edició carregades de ganes i energia comença la preparació de la següent per al proper any.

EL PROJECTE «RECREA LA TEUA CIUTAT» A MISLATA FINALITZA AMB MÉS DE 250 JOVES PARTICIPANTS.

Durant els mesos d’octubre, novembre i desembre s’ha realitzat el projecte Recrea La Teua Ciutat, al municipi de Mislata. En aquest han participat més de 250 alumnes pertanyents a 4 centres d’educació diferents que cursen des de 4t de l’ESO a 2n de batxillerat o cicle formatiu.

Els temes més preocupants per als joves han sigut la mala olor i brutícia de la ciutat, la falta d’oci per a joves o la violència de gènere. Tots aquests temes van ser exposats pels i les joves participants en una sessió de cloenda, que va tindre lloc el 14 de desembre a l’IES Músic Martí i Soler. En aquesta sessió es van exposar, també, les solucions que l’alumnat va decidir més viables, algunes d’aquestes són la neteja de les clavegueres o l’habilitació d’una aplicació per difondre la programació d’oc per a joves que es fa al municipi.

Aquesta edició de Recrea la teua Ciutat es va clausurar amb una jornada amb la Regidora d’Educació Ana María Julián Ruiz i l’Alcalde Carlos Fernández Bielsa, on els i les joves van poder presentar les conclusions treballades i dialogar de les solucions que des de l’Administració es plantejaven com a resposta a les seues demandes.

APUNTA’T AL PRE-ENTRECASES GODELLETA’ 18

S’han obert les pre-inscripcions per al campament urbà per a joves de 12 a 18 anys Pre- Entrecases 2018 a l’alberg DE Godelleta (València) els dies 15 i 16 de Desembre.

Reserva la teua plaça a la Casa de Joventut més propera abans del 8 de desembre.

Pre-inscripcions : casesdejoves.org

info@lafederacio.org

Presentació de l’estudi de participació juvenil de Quart de Poblet

La Federació Valenciana de Cases de Joventut va presentar els resultats del seu estudi anual.

El passat dimarts 24 de gener a les 19:30h es va realitzar la presentació de  l’estudi de participació juvenil en Quart de Poblet fet junt amb l’Ajuntament del municipi. La presentació es va dur a terme en el Centre Juvenil Barranquet i va comptar amb la presència d’una quinzena d’adolescents de les Cases de Joventut de Quart i joves representants del secretariat de FVCJ.

L’estudi pretén ser una imatge de la població juvenil de Quart de Poblet, amb les seues necessitats, els seus interessos i les seues propostes. Aquesta fotografia fixa feta periòdicament permetrà valorar l’impacte de l’acció del treball que es realitza als projectes de participació juvenil de manera objectiva i quantitativa.

S’han realitzat 750 enquestes a l’alumnat de secundària i batxillerat dels IES La Senda i Riu Túria. L’estudi consta de 14 preguntes i es divideix en dues parts bàsiques, una primera que recull informació sobre l’organització del temps lliure de la població jove, i una segona que reflexa les inquietuds, interessos i implicació social que possibilita detectar persones joves per tal de reunir-les i portar a termini accions relacionades amb el seu centre d’interès.

La presentació va comptar amb l’assistència de la Regidor de Joventut Consue Campos i del Regidor de Participació Ciutadana José Acosta, així com la presidenta de la Federació Valenciana de Cases de Joventut Cristina García , l’acte es va celebrar en la Casa de Joventut Barranquet.

ENTRECASES ’15 A MORELLA

cartell-II-ENTRECASES-FEDERACIÓ-agost-2015-2
Baixa’t el cartell!

Campament urbà d’estiu: Diversió, cultura i treball conjunt de joves!

Organitza Federació Valenciana de Cases de Joventut

Col·labora Ajuntament de Quart, Ajuntament de Morella.

de l’1 al 10 d’Agost. 200 € socis de cases de Joventut – 220 € no socis.

Pregunta’ns per inscriure’t!