L’Ajuntament de Quart de Poblet, a través de les àrees de Serveis Socials i Joventut, i al costat de la Fundació SETEM, ha organitzat el curs de formació «Quart netejant roba d’injustícies. Introducció a metodologies per a treballar la campanya Roba Neta en projectes educatius», l’objectiu dels quals és sensibilitzar a la ciutadania sobre la vulneració dels drets humans en la indústria tèxtil a través de la campanya Roba Neta.El curs, que compta amb una durada de 10 hores, està destinat a agents de joventut, proporcionant-los eines que els permetran dur a terme una labor de sensibilització en els cursos de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat en els centres educatius del municipi.

Aquesta formació és gratuita, i en ella es tractaran aspectes com la vulneració dels drets humans, l’afectació mediambiental, el consumisme o els productes tòxics, tractant d’acostar a la ciutadania models alternatius de consum en l’àmbit de la indústria tèxtil que promoguen un món més just. Amb aquesta campanya es denuncia el consum massiu i compulsiu en una economia com la tèxtil, dominada per corporacions i grans capitals, per a potenciar l’aparició d’un nou perfil de persona consumidora, més conscient de la repercussió dels seus actes de consum, més informada i més activa.

El curs es realitzarà els dies 7, 8 i 15 d’octubre, de 17 a 20 hores, a Quart Jove, en coordinació amb les Cases de Joventut de Quart de Poblet, i la inscripció pot realitzar-se en https://*forms.*gle/2TL9*pYAFfazZxzay8.